Våre områder: Oslo - Vestfold og Telemark - Viken
+47 40 61 63 65

post@friskerom.no

Tiltak mot radon

HjemTiltak mot radon

Måling av radon med sporfilm (Anbefalt)

Bestill her

Måleprosedyre for radon i bolig

Les mer

Tiltak mot radon

Dersom du har målt radonnivåer over 100 Bq/m3 i oppholdsrom, anbefaler Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) at du gjennomfører radonreduserende tiltak ved hjelp av profesjonell hjelp. Friske Rom tilbyr radonsanering basert på prosjekterte radontiltak som på forhånd er godkjent av deg som kunde. Disse er:

Årsakspesifikke

Funksjonelle (effektvurderte)

Kostnadsvurderte

Beskrevet i løsningsskisse inkludert egen plantegning

Vårt montør-team er profesjonelle og ryddige. Vår målsetning er, etter ferdigstillelse av tiltaket, at du som kunde kan forespørres om å være en del av vår referanse-base. Alle våre radonreduserende tiltak blir gjenstand for kontrollmålinger for å sikre effekt og «value-for-money». Dette er inkludert i leveransen.

Effektgaranti

Normalt gir Friske Rom effektgaranti på alle sine leveranser, inkludert radonreduserende tiltak. Garantiene diskuterer vi med deg som kunde i forkant og avtales skriftlig i prosjektering- og tilbudsfasen.

Det er ulike tiltak som kan utføres for å redusere radonnivået. Om radontiltaket har en god og gjennomtenkt prosjektering, øker sjansene for å lykke. Uten prosjektering, har du heller ikke oversikt over de bygningstekniske konsekvensene.

IMG_20191211_135405_1
Hvordan måle radon?

Det finnes ulike type radonmålere. Man kan måle radon med sporfilm eller med elektroniske radonmålere. Måling med sporfilm er en enkelt og sikker måte å måle radon. Sporfilm er en liten plastbrikke som plasseres i typisk oppholdsrom. Disse må ligge i ro i samme rom i hele måleperioden. Du trenger en sporfilm for hvert rom du skal mål. Friske Rom tilbyr sporfilm med analyse i akkreditert laboratorium. Etter endt måleperiode putter du sporfilmen(e) i en ferdig frankert returkonvolutt og sender de i posten. Når analysen foreligger (normalt en uke) vil du motta målerapport med resultater og utregnet årsmiddelverdi. Dette er din dokumentasjon på målingen. Bestill radonmåling med sporfilm her.

Du kan også benytte elektroniske radonmålere. Disse tilbyr av ulike leverandører. Fremgangsmåten for målingen er prinsipiell den samme som ved måling med sporfilm. Imidlertid stilles det enkelte brukerkrav til gjennomføringen for å få en korrekt resultatdokumentasjon. En elektronisk radonmåler kan benyttes gjentatte ganger og ofte kan man følge med på måleverdier fortløpende.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

For høye radonnivåer?

Friske Rom har høy kompetanse og lang erfaring på radonreduserende tiltak. Om du måler over grenseverdien på 100 Bq/m3, anbefaler Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) at man gjør tiltak. Kontakt oss for en utredning av ditt radonproblem og vi finner frem til kostnadseffektive og målrettede tiltak for best resultat. Vi prosjekterer alltid tiltakene slik at du som kunde kan godkjenne løsningsforslagene med forutsigbare kostander.
Les mer om befaring og prosjektering av tiltak her.

Fortsatt noe du lurer på?

Ta kontakt med oss: